2 września 2024r.
Inicjatywa społeczna „Co kryją jeruckie lasy?" właśnie wystartowała!
Dziś odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadziła szefowa kuchni z Gospoda Bulwar Marta Grzywińska. Uczestnicy poznali recepturę na dwa sosy grzybowe: z kurek i prawdziwków z przepysznym plackiem ziemniaczanym.
Wspólnie przygotowaliśmy składniki, był czas na rozmowy o grzybach, o tradycjach kulinarnych i sposobach na przygotowanie różnego rodzaju dań jak i przetworów grzybowych.
Uczestnicy skosztowali przygotowane potrawy i wszyscy byli zachwyceni jego smakiem.
Dziś do Jerutek z pewnością można dotrzeć po zapachu 

Inicjatywa w ramach projektu "GOK - Gotowi Odkrywać Kulturę" Dom Kultury + Edycja 2024, Zadanie I - Inicjatywy Lokalne - cz. II Narodowe Centrum Kultury